Съдържание на сайта                

Сайтът на ААС е насочен към хората с интереси в областта на астрономията, без значение на тяхната научна или техническа подготовка по тази тема. WEB сайта предоставя възможност за изтегляне на материали и в други формати като Microsoft Word, Adobe PDF и различни графични формати. За тяхното прочитане е необходимо да се използват допълнителни програми или добавки към WEB браузъра.

Основният език на материалите в сайта е българският, като части от сайта са преведени и на английски език. Смяната на езика на дадена WEB страница става чрез кликване върху бутон изобразяващ знамето на страната със съответния национален език, разположени в горната част на всяка WEB страница.

ААС не е отговорна за съдържанието и достоверността на материалите публикувани в WEB сайтовете на трети страни, дори и ако на сайта на ААС е посочена връзка към такива WEB сайтове.

Съдържанието на този WEB сайт се определя от Астрономическа Асоциация - София (ААС) и може да включва позиции като, но не само:

  • Новини от областта на астрономията и свързаните с нея други науки от България и света
  • Съобщения за събития организирани или с участието на ААС
  • Данни за предстоящи астрономически явления
  • Съобщения и реклама на нови продукти
  • Статии на астрономическа тематика
  • Списъци с адреси на други WEB сайтове на астрономическа тематика
  • Други материали

Лични данни                

Можете да разглеждате страниците на сайта свободно, без да попълвате регистрационни форми или да въвеждате каквито и да било лични данни. WEB сайтът на ААС не събира лични данни на посетителите си и не използва WEB бисквитки (cookies) и FLASH анимации. Възможно е използването на стандартни LOG файлове генерирани от WEB сървъра за общ анализ на посетителите на сайта и използваните браузъри от тях с цел подобряване вида на сайта при различни устройства. В сайта могат да присъстват елементи предоставени от трети страни, разширяващи неговите функции, които могат да събират данни за посетителите на сайта на ААС.

Технически изисквания                

Сайтът е написан на езика HTML версия 4.01 и използва основно езика CSS версия 2 за оформяне на съдържанието. При наличие на поддръжка на езика CSS версия 3 в WEB браузъра на потребителя, се използват и част от възможностите на тази версия. Минималната препоръчителна ширина на екрана на потребителя е 920 пиксела. Ако се използва браузъра Internet Explorer е препоръчително неговата версия да е поне 9. Към дата 31.12.2015 г. сайтът на ААС е достъпен само чрез Интернет протокола HTTP.

При проблеми със сайта                

Ако забележите, че при посещение на сайта на ААС (AAS.BG или WWW.AAS.BG) браузърът Ви показва някакво предупреждение или блокира изцяло достъпа до сайта, ни информирайте своевременно на посочения в страницата КОНТАКТИ, имейл адрес на администратора на сайта.